Az élet gyötrelmes gyönyöre

Az élet gyötrelmes gyönyöre

Szerző: KERESZTESNÉ SZEPESI ÉVA
Írói álnév: EVA CRUCIFER
Megjelenés: 2019
Kiadó: PYTHEAS KÖNYVMANUFAKTÚRA
www.miveskonyv.hu
Méret: A5
Oldalszám: 508 oldal

Ajánló

Hisz Ön az igaz szerelemben és abban, hogy soha nem késő mindent újrakezdeni?

Ha igen Önnek okvetlenül el kell olvasnia ezt a
szívmelengető, izgalmas és a humort sem nélkülöző regényt.

Ha nem hisz benne, akkor a mű elolvasása után hinni fog!

Egy jó tanács: papírzsebkendő legyen a közelben!

Miről szól?

Élni jó, akkor is, ha néha fáj!

Natália 34 éves általános iskolai tanítónő, két kisgyermek anyja. Házassága zátonyra fut, de váratlanul felcsillan előtte az új szerelem, egykori iskolatársa, Dénes személyében. Ekkor még nem tudja mi vár rá? Szerelmük hatással van a környezetükben élőkre. Van, aki örömmel fogadja, van, aki szenved és van, aki bosszúra éhes miatta. Olyan történések nehezítik életét, amelyek közül több is a nyomozószervek munkáját igényli. A szálak kibogozásához két fiatal – egymást állandóan ugrató – nyomozónő lángelméjére van szükség.

Olvasson bele

Az autó szinte suhan. Dénes vezet. Rutinos. Biztonságban érzem magam mellette. A rádióból halk zene szól. Natália lehunyt szemmel adja át magát az élvezetnek. Gyermekkora óta imád kocsikázni.
Hirtelen megrohanják az emlékek.
Lillafüred felé döcögünk a vonaton. Úr Isten, de régen volt. Úgy viselkedünk, mint két fékevesztett csikó. Folyamatosan röhögünk és az utasok szemrehányó tekintete közepette önfeledten csókolózunk. Szégyenkezem.
– Kit érdekel?– mondja Dénes. – Sose törődj velük. Irigyek. Bezzeg az ő idejükben… – Persze, mert akkor a szél se merte fellebbenteni a lányok szoknyáját. Ezért kellett nekik maguknak megemelni. Kétértelműen kacsint. – De mit szólna ehhez, mondjuk egy középkori inkvizítor? – vigyorogja. – Jön a jó öreg erénycsősz – és mutatja, amint nagy hasát tolja maga előtt. – A kisasszonyt máglyára ítélem – mondja eltorzított hangon. – A férfiembernek pedig meg kell házasodnia. Ez lesz a büntetése – teszi hozzá.
A férfi utasok vigyorogva bólogatnak. Dénes beletúr a hajamba.
– Ez az – mondja. – Így már jobban hasonlít a WC-kefére.
– Hülye – vágom rá és megcsiklandozom, amivel ki lehet zavarni a világból.
Jön a kalauz. Dini eljátssza, hogy nincs jegyünk. A háta mögött mutogatom, hogy nem igaz és szamárfület mutatok a feje fölé.
– Hát akkor fiatalember magának a következő állomáson le kell szállnia – megy bele játékba a kalauz. – A kislányt szívesen elviszem ingyen is – teszi hozzá és hamiskásan rám kacsint.
– És ki fogja akkor este ágyba vinni ezt a szépséget? – mondja kaján vigyorral Dénes.
Kis híján elsüllyedek, de észbe kapok.
– Most szökött a diliházból – mondom, halántékomon mutatva az egyértelmű jelet. – Azt hiszi, hogy ő a várúr és élhet az első éjszaka jogával.
Most már az egész kupé csupa elnéző mosoly. Nem csak a férfiak. A nők is. A kalauz viszont visszatér a hivatalos útra. A jegy is előkerül.
– Aztán hová utazunk? – kérdi.
– Lillafüredre.
A kalauz elmosolyodik.
– Gyönyörű hely – mondja és egy rövid ideig álmodozva a távolba néz. – Hát minden jót fiatalok – mondja búcsúzóul.
Natália feleszmél. Kinéz az ablakon. Még az autópályán mennek, de a távolban már láthatók a hegyek. Nemsokára odaérünk, ahol talán újra… Dénes oldalra pillant, majd megsimogatja a nő kezét. Ismét jóleső érzés fut át a testemen. Felvillanyoz és vágyat ébreszt bennem. Régen éreztem ilyet. És Tiborral igazából sohasem.
– Azt hittem alszol – szólal meg a férfi. Tulajdonképpen aludtam. Hiszen álmodtam is. Azt, hogy mindketten visszamentünk az időben. Bár megtehetnénk. Istenem, de jó lenne.
– Tudod, az idő múlásával sok minden megváltozott bennem – folytatja Dénes. – Méghozzá pozitív értelemben. Ezt meg hogyan értsem? Az irántad érzett szerelmem, magasabb fokozatra kapcsolt. Fátyolos a hangja. Jobban szeretlek, mint gondolnád.
– Szeretnék hinni benne – mondja sóhajtva Natália. Feltörő érzelmeim megijesztenek. Őrültség, amit teszünk. Mégis mesébe illő.
– Bízzál bennem.

Hol kapható

A könyv magánkiadású, csak a szerzőtől előrendelhető!
Ára megfelelő számú igény esetén 5000 Ft.

Kapcsolat:
kereva46@freemail.hu
evacrucifer@gmail.com